Efter desperation kommer lögner och påhitt!

Av | 22 oktober, 2016

När hot och maktspråk inte fungerar så är det dags att gå över till rena lögner.

På Facebook hävdar Socialdemokraternas Jenny Bjerkås att om det blir maktskifte så väntar ”generella spar”.

ska%cc%88rmavbild-2016-10-22-kl-19-55-44

Det är inget annat en lögn.

Inget parti i fullmäktige har hävdat att Socialdemokraternas misslyckade process ska ersättas med ett generellt spar. INGET.

Inget parti har heller någon gång under mandatperioden yppat orden ”generellt” och ”spar” i samma mening.

Detta vet Jenny Bjerkås och Socialdemokraterna mycket väl om. Sossarnas problem är att om man erkänner det så erkänner man också att det finns alternativa vägar till besparingen.

Det som oppositionen hävdat under hela mandatperioden är att om man ska spara pengar så är det nödvändigt att ha ett paket av besparingar att ta ställning till.

Istället har Socialdemokraterna valt en process som innebär nästan 100%ig fokus på Sollefteå och där man hittills lyckats få fram förslag på att spara 20-30 miljoner av 160 miljoner. Var resterande 130 miljoner ska sparas vet ingen.

Innan fullmäktige tar ställning till att spara 20-30 miljoner så kan det vara bra att veta om beslut man tas idag kommer att påverka framtida förslag.

Helt enkelt, det vore bra med en helhetssyn. Kryddat med lite dialog fri från maktspråk och lögner.

Kritiken mot processen finns också inom stora delar av Socialdemokratin i länet, däremot har partiet nu målat sig in i ett hörn och enda alternativet är tydligen maktspråk och lögner.

Bypolitik….

Det ska också sägas att Jenny Bjerkås är ledamot i Socialnämnden i Sundsvall. Den nämnd som mellan januari – augusti i år redovisade ett underskott på nästan 90 miljoner kronor.

Tips till Jenny Bjerkås är att föreslå nedläggning av ett par äldreboenden i Sundsvall och berätta för de äldre och medborgarna att ”allt kan inte göras överallt”.