Avslöjande: NorrNytt.se inte en ”privat blogg”

Av | 3 oktober, 2016

Härvan kring Socialdemokraternas försök att skapa en maskerad propagandasida fortsätter och fler avslöjanden är att vänta.

Kim Lundin som efter avslöjandet gått under jorden och enbart kommunicerar med media och omvärlden per e-post lade igår kväll upp ett inlägg på NorrNytt.se där han hävdar att sidan bara var en ”privat blogg” som inte var menat att spridas.

Lundins version stämmer inte med verkligheten. NorrNytt.se både hade en väldigt aktiv Twitter och Facebook-konto. Även dessa är utformade för att ge sken av att NorrNytt är ett objektiv medium.

Vi kan idag avslöja att Kim Lundin först registrerade NorrNytt som en blogg. Men valde snabbt en annan inriktning. Istället för att som i en vanlig blogg skriva under artiklarna med sitt namn eller en användarnamn valde han framställa det som att artiklarna skrevs av ”redaktionen”.

På NorrNytt.se Facebooksida uppmanas läsare att kontakta ”redaktionen” och beskrivningen nämner inget om en blogg utan ”NorrNytt – Nyheter från Västernorrland”.

2

 

NorrNytt när Kim Lundin registrerade sidan var en blogg.

safasdfs

Kort därefter beslutade Kim Lundin för att göra om sidan till att efterlikna en objektiv nättidnings.

asfsfsda

Det finns inget på den nya NorrNytt.se som får läsaren att tro att detta är en ”privat blogg” utan inläggen kallas för artiklar. På sidan kan man läsa om”populära” och ”senaste” NYHETERNA. Sidan låtsas ha en egen debattsida, att det går att skicka in debattartiklar trots att den har stulit material från andra platser.

Enligt Andreas Sjölander ska Kim Lundins agerande diskuteras idag av partiet. Mycket tyder på att landstingsledningen kommer att hålla Kim Lundin om ryggen. Att ha en missnöjd f.d. anställd som sitter inne med kunskap och kännedom om landstingsledningens agerande några dagar inför ett känsligt beslut är det det inget som ledningen önskar.

Genom att låta Kim Lundin ta smällen och låta honom saluföra försvaret att det bara var en ”privat blogg” tror landstingsledningen att den kan rida ut stormen.