Avslöjande: Socialdemokraterna startar egen anonym nyhetssida!

Av | 1 oktober, 2016

Nyligen avslöjades det att Moderaterna i Västerbotten skapat en ”nyhetssida” som hette ”Nyheter i Västerbotten”. Partiet fick hård kritik eftersom det inte någonstans gick att se vem som står bakom sidan.

Vi kan idag avslöja att Socialdemokraterna i Västernorrland har ett liknande upplägg. En sida som heter ”Norrnytt” och som har en tydlig Socialdemokratisk prägel registrerades i maj 2016 alltså INNAN moderaternas sida kom upp.

Nästan alla nyheter på sidan har landstingsfokus och det är uteslutande nästan bara Socialdemokratiska politiker som ges utrymme. I de fall ”tidningen” tar in debattartiklar från andra finns en Socialdemokratisk ”replik” redo.

På själva sidan finns det inget som på något sätt visar eller redogör för att ”nyhetssidan” har någon koppling till Socialdemokraterna utan istället ges skenet av att det är en seriös nyhetssida. Norrnytt låtsas till och med ha en egen ”redaktion”.

2

 

Vi kan nu avslöja att det är Socialdemokraternas politiska sekreterare i Landstinget Kim Lundin, en nära medarbetare till landstingsstyrelsens Ordförande Erik Lövgren, som står bakom sidan www.norrnytt.se

Erik Lövgrens närmaste medarbetare har alltså startat en anonym nyhetssida där han sprider partiets propaganda utan avsändare. Där partivänner som inte håller med Landstingets nedskärningspolitik hånas och döms ut.

När Moderaterna i Västerbotten gjorde likadant var Socialdemokraterna snabba med att döma ut agerandet. Vi utgår från att även detta får konsekvenser.

Det Socialdemokratiska partiet har på korttid nu gått från censur till att skapa anonyma propaganda sidor.

Höga landstingspolitiker inblandade

NorrNytt ägnar sig inte bara åt att skriva artiklar utan genomför också intervjuer av Socialdemokratiska landstingspolitiker, däribland Andreas Sjölander, Ewa Back och Norrnytt.se har också haft tillgång till Erik Lövgrens E-post.

Här är en intervju Norrnytt.se påstår sig göra efter beslutet om BB-nedläggning;

4

 

Bevisen

Sidan Norrnytt.se registrerades av någon som heter ”KimLun2231-27998”

1

Samma ”KimLun2231-27998” äger också Kim Lundins egna sida, www.kimlundin.se

6

 

Just nu ligger www.kimlundin.se nere för ”renovering”.

5

Men klickar du på ”Facebookknappen” kommer man till Kim Lundins privata Facebooksida.

3