Landstinget skär ner på vården för att hjälpa PR-byrå expandera

Av | 22 september, 2016

När Landstinget Västernorrland avvecklade akutortopedin och i ett slag försämrade vården för tusentals människor så var det för att spara 5 miljoner.

Det kan jämföras med att Landstinget Västernorrland under ett år betalat över 1 000 000 kronor till en PR-byrå. Skattemedel som ska användas för att övertyga medborgarna om vilket förträffligt jobb landstinget och den politiska majoriteten utför.

Det var våra föregångare på den här bloggen som i maj avslöjade att Landstinget Västernorrland tagit emot fakturor på motsvarande 700 000 kronor från Mediegruppen för medieträningar och andra PR-tjänster. Den totala timpenningen uppgick till inte mindre än 1250 kr.

Mediegruppen i Sundsvall som numera ägs av Gullers Grupp (ett företag som är ökända för att ta rikligt betalt av skattefinansierade verksamheter för ”PR-tjänster”) fortsätter att tälja guld på skattebetalarnas bekostnad.

Idag avslöjas det att landstinget kommer att betala ytterligare 500 000 kronor till Mediegruppen och därmed Gullers Grupp för de månader som är kvar av året.

Vad skattebetalarna har fått för 1 000 000 kronor är svårare att hitta svaret på. Samtidigt har Landstinget Västernorrland idag en kommunikationsavdelning som enligt LVN.se består utav inte mindre än 16(!!!!!) personer.

Här finns pengar att tjäna

Att Landstinget Västernorrland strösslar med skattemedel till allt annat än vård har fått Gullers Grupp att spärra upp ögonen och inse att det finns gott om potential i Västernorrland.

Den första september öppnade därför Gullers Grupp ett lokalkontor i Sundsvall och detta firades storslaget tillsammans med Socialdemokraternas kommunalråd i Sundsvall, Peder Björk.

Vi länkar in en bild från Instagram på kalaset. Passa på och njut. Eftersom du med stor sannolikhet har varit med och betalat för kalaset och konfettin.

img_3681