Drömmen om en helikopter sågas!

Av | 16 september, 2016

Per-Arne Frisk är Socialdemokraternas starke man i Timrå, ordförande i kommunens socialnämnd och landstingspolitiker. Mest känd är han för ett antal rasistiska uttalanden som skulle ha räckt för att få honom utesluten ur Sverigedemokraterna. Det har gått så långt att till och med statsministern fått avsätta tid för att ta avstånd från partikamraten i Timrå.

I Västernorrland har Socialdemokraterna inga problem med att höga företrädare hasplar ur sig rasistiska uttalanden. Däremot får du räkna med att idiotförklaras, mobbas och uteslutas av partiet om du ifrågasätter partiets valsvek och landstingspolitik.

Den senaste tiden har Per-Arne också agerat som någon form av ”expert” i sjukhusfrågorna med famösa uttalanden som att det bara kommer att behövas 4 akutsjukhus i hela Norrland år 2020, och då räknat upp Gävle, Sundsvall, Umeå och Luleå. Till och med partivännerna i Jämtland skakar numera på huvudet när  uttalanden kommer på tal, men i Västernorrland applåderas de ”friska tagen”.

För att lösa problemet med att folk behöver akutvård sätter Per-Arne sitt hopp till ambulanshelikopter som lösning. Tyvärr har Frisk drabbats av grav faktaresistens.

För när experter och sakkunniga får komma till tals så döms drömmen om ambulanshelikopter som ersättning för en välfungerande akutmottagning ut. Fullständigt.

I ett inlägg på Facebook väljer Johan Ledin, befälhavare hos Sjöfarsverkets SAR-helikopter (search and rescue) att såga idén på en helikopter som lösning för det akuta omhändertagandet. Du kan läsa hela inlägget här eller på Facebook i gruppen ”Sollefteå framtidens akutsjukhus”.

ska%cc%88rmavbild-2016-09-16-kl-19-14-30

ska%cc%88rmavbild-2016-09-16-kl-19-14-43