Länsklinikchefens raderade mail!

Av | 29 mars, 2016

Varför har Landstinget Västernorrland Sveriges högsta sjukskrivningstal?

En organisation där sjukfrånvaron beräknas kosta 140 miljoner kronor per år, nästan hela det besparingskrav som specialistvården har. Utöver det kommer kostnader för stafetter för att täcka sjukskrivningar.

Kanske beror det på ledarskapet?

Vi har tidigare skrivit om hur länsklinikchefen, Lefi Israelsson motarbetat rekryteringar till Sollefteå sjukhus.

Medan Landstingsrådet Erik Lövgren i oktober lovade omtag och dialog som aldrig blev av var Leif Israelsson mer konsekvent. Han var en av de första som sparkade bakut när de föreslagna neddragningarna inte blev av i höstas.

Till SVT sa han, ”Vi kan inte ha samma akututbud på tre ställen i länet, det har vi inte råd med”

Tack vare personer på IT-enheten hos landstinget Västernorrland har vi lyckats få tag på några av de mail som Leif Israelsson desperat försökte dölja och radera.

Vi förstår varför.

Den 19e november skickar länsklinikchefen Leif Israelsson ett mail till sina underställda.

Mailet innehåller en raljant ledare signerad av Hanne Kjöller med rubriken, ”Bland ömma kirurgtår”.  I ledaren kallas sjukhusen i Västernorrland för ”all-inclusive-sjukhus” och kritikerna främst moderaternas Lena Asplund framställs som gnällig.

I mitten av november när politikerna lovar omtag och dialog visar Leif Israelsson tydligt vart han tänker driva verksamheten. Dialog, nytag och omtag är inte aktuellt för länsklinikchefen.

Förslagen ska köras igenom och den som argumenterar mot länsklinikchefen har ”ömma tår” och är gnällig.

Lite senare samma månad är Leif Israelsson ute i media och hittar på saker som Sollefteå sjukhus som visar sig inte stämma.

Så handlar chefer i en organisation med landets högsta sjukfrånvaro.