Avslöjande: Länsklinikchef hindrar rekryteringar!

Av | 28 mars, 2016

Det är många som blivit överraskade av länsklinikchefen Leif Israelsson vägran att bemanna kirurgen i Sollefteå under sommaren. Trots att han har fått in en rad kompetenta tips har han hårdnackat vägra att göra det enda som krävs för att hålla kirurgen öppen, nämligen att godkänna ett avrop.

Men det visar sig att det inte är första eller enda gången Leif Israelsson vägrat att bemanna Sollefteå sjukhus. Vi kan nu avslöja att han vid två tillfällen vägrat eller inte tagit chansen när kirurger sökt om jobb på Sollefteå sjukhus.

Första tillfället

Det första tillfället äger rum i slutet av 2015. En kirurg som de senaste åren mestadels stafettat runt om i Sverige och Norden hör av sig till Leif Israelsson.

Kirurgen är trött på flängandet mellan olika sjukhus och eftersom hen också besökt Sollefteå vet hen också att staden passar familjens intressen. Hen vet också om att en av kirurgerna i Sollefteå har planer på att gå i pension.

Kirurgen kontaktar Leif Israelsson och meddelar sitt intresse för tjänsten och menar att han kan börja jobba från våren/senvåren. Istället för att med öppna armar ta emot kirurgen hälsar Leif Israelsson (med all den charm och klass som vi har vant oss vid)att påtala för kirurgen att hen kan söka tjänsten när och om det kommer ut en annons om den. Kirurgen hänvisas till Landstinget Västernorrlands sida för lediga jobb.

Givetvis rinner det hela ut i sanden.

Andra tillfället

Tack vare samvetsgranna människor i kanslihuset i Härnösand vet vi också att Leif Israelsson i början av mars kommer i kontakt med ännu en kirurg som är intresserad av att jobba på Sollefteå sjukhus.

Återigen inte som stafett utan även långsiktigt, personen är intresserad av att tillsammans med familj flytta till Sollefteå.

Kirurgen skickar in sitt personliga brev och CV till det svarta hål som är Leif Israelssons mailbox.

Leif Israelsson hör aldrig av sig till kirurgen.

Detta är två gånger på mindre än 4-5 månader då Leif Israelsson stoppar en rekrytering till Sollefteå sjukhus.

Så när förvaltningschefen Nina Fållbäck Svensson säger att det är ”utsiktslöst” att rekrytera till Sollefteå så är hon kraftigt vilseledd av en av sina medarbetare eller så ljuger hon. Problemet är snarare att det finns länsklinikchefer som försöker ta politiska beslut på egen hand och vägrar att rekrytera.

Eftersom vi känner hur Landstinget Västernorrland fungerar numera, där den högsta politiska ledningen tagit semester från alla former av ansvarstagande kan vi gissa att agerandet inte kommer att få några påföljder och att allt fortsätter som vanligt.

Vi har också hört liknande rykten om länsklinikchef Johan Nilsson. Har du fler uppgifter om detta, skicka ett mail till lvnleaks@gmail.com