FAKTA: Väntetiderna för cancervård i Sollefteå minskar

Av | 15 december, 2015

För ungefär 2 månader sedan mitt i den hetaste debatten om vården i Västernorrland gick Sundsvalls Tidning och slog på stort med rubriker om att väntetiderna för cancervård var som längst i Sollefteå.

När vi grävde lite i historien visade det sig att ST baserade sitt stora reportage på en ett år gammal undersökning. Vi frågade oss helt enkelt varför man inte kunde invänta några veckor tills årets undersökning kom för att kunna redovisa aktuella siffror.

Nu är den här. Rykande färska uppgifter och nyheter.

Men inget alls i ST bortsett från en TT-notis.

Ett år gamla undersökningar gav helsida i tidningen men rykande färska – inget alls.

Kanske finns anledningen att hitta i resultatet.

För resultatet visar att väntetiden i Sollefteå för bröstcancer har kraftigt minskat och är nu 11 dagar kortare än 2014. Väntetiderna i Sollefteå ligger nu i nivå med dem för Umeå Universitetssjukhus, Universitetssjukhuset i Örebro och Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

När det kommer till väntetiderna för tjocktarmscancer är väntetiderna i Sollefteå kortare än Sundsvall.

Hela rapporten kan du läsa här.