Challis medger – det finns ingen anmälan mot Sollefteå BB

Av | 19 november, 2015

Den (19/11) under landstingsfullmäktige medgav Kenneth Challis att det inte finns någon anmälan mot Sollefteå BB.

Två dagar efter att vi lyckats visa att det inte finns någon anmälan mot Sollefteå BB utan en diarieförd E-post så medger Challist nu att han inte gjort en anmälan istället menar han att det ”vinklades” som det i media.

Idag menar Challis att han bara vill ha ett ”objektivt” svar från Inspektionen för Vård och Omsorg (IVO) om hur lång inställelsetiden för barnläkare ska vara. Detta enligt Challis för att han är orolig för patientsäkerheten runt om i landet däribland Sollefteå och Ö-vik.

Men i sin E-post nämner han varken Ö-vik eller någon annan klinik någonstans i landet i sin e-post till IVO, utan fokus ligger helt och ensidigt på BB i Sollefteå.

Frågan är hur mycket det är ”medias fel” i det här fallet att Challis e-post till IVO framställdes som en ”anmälan” – något som skapade stor oro och frustration hos medborgare och medarbetare.

Den 7/11 är Kenneth Challis ute i ST i en artikel som får rubriken ”Kenneth Challis anmäler Sollefteå BB”. Detta är han så pass missnöjd med att han utan att kommentera delar artikeln på sin Facebook-vägg utan några som helst förtydliganden.

Challis2

Artikeln gillas, delas och får hejjarop i kommentarsfältet men inga förtydliganden ges om den felaktiga vinklingen.

Två dagar senare efter att han enligt sig själv blivit feltolkad ställer Challis upp på en radiointervju på samma tema. Han får frågan rakt ut om sin ”anmälan”, inte heller då väljer han att rätta och tydliggöra vad det är han menar utan låter lyssnarna, personalen och invånarna tro att han verkligen har anmält Sollefteå BB.

Den 11/10 är Kenneth Challis med i tidningen Dagens Medicin och även där blir rubriken ”Challis anmäler BB till IVO”.