MYT: Örnsköldsviks sjukhus är räddat

Av | 8 oktober, 2015

Vi kan tänka oss att det var många i Örnsköldsvik som drog en lättnadens suck när landstingsledningen vände på klacken över en natt och gick ut med att BB i Ö-vik skulle vara räddat.

Problemet är att räddningen ser ut att vara väldigt kortsiktig och för att landstingsrådet inte ville ta två strider samtidigt. Utan man valde helt enkelt att skjuta upp konflikten med Ö-vik tills man var klar med Sollefteå.

Med tanke på att landstingsrådet och Hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande också pekat på att det inte kommer att räcka med besparingarna på Sollefteå och har redan gett landstingsdirektören att fortsätta hitta fler så finns det mycket som tyder på att Ö-viks sjukhus redan har körts fram till ”slakten”.

Det är också så att besparingen på Ö-viks sjukhus fortfarande finns kvar i det budgetförslag om Hälso- och sjukvårdsnämnden ska ta ställning till på måndag och som ska beslutas om i fullmäktige i november.