FAKTA: Besparingen på BB i Sollefteå blir INTE 30 miljoner

Av | 7 oktober, 2015

Turerna kring Landstinget Västernorrland blir allt mer upprörande och märkliga. Nu är det dags igen.

Kalkyler från landstingets egna ekonomer visar att besparingen på att lägga ner BB i Sollefteå inte skulle bli 30 miljoner kronor. Utan de egna ekonomerna beräknar att besparingen blir runt 12-15 miljoner kronor, alltså hälften av det som landstingsdirektören och tjänstemannaledningen hävdat, trots påståenden om att man har ”kontrollräknat minst 5 gånger”.

Än mer upprörande är att dessa siffror inte tillåts presenteras.

Det är i sig förståeligt eftersom landstingsledningen omöjligt kan klara av fler bakslag när det kommer till trovärdigheten. Men det gör det inte desto mindre upprörande att en skattefinansierad verksamhet när det kommer till en så pass stor fråga inte klarar av att vara mer transparent.

Det här får oss att tänka på ytterligare en Monty Python referens. Landstinget Västernorrland som den svarta riddaren. Del för del försvinner trovärdigheten men likt en dåre kör man vidare.