FAKTA: Vi är inte dumma

Av | 1 oktober, 2015

Nu sprids alltså en ett år gammal sammanställning från Socialstyrelsen om köerna i cancervården. Artikeln som kommer från Sundsvalls Tidning (oväntat va?!) visar att väntetiderna för bröstcancerkirurgin är längre i Sollefteå än de i Sundsvall.

Det är givetvis inte bra.

Men vi kan inte låta bli att ställa oss frågan varför en snart ett år gammal sammanställning från Socialstyrelsen helt plötsligt blir intressant att göra rubriker på? Vad var det som var så brådskande att man inte kunde vänta några veckor till tills Socialstyrelsen släpper årets rapport om väntetiderna?

Ett stort problem som vi ser med landstingets försök till kommunikation är att de någonstans utgår ifrån att folk generellt är dumma och därmed kan svälja vad som helst.

Tro det eller