Avslöjande: Socialdemokraterna censurerar kritiska röster

By | 19 september, 2016

Allt sedan Socialdemokraterna i Västernorrland beslutade att svika sitt vallöften och skära ner på vården i Ångermanland har partiet agerat på ett sätt som inte är värdigt en demokrati.

Dissidenter inom partiet har mobbats, hotats med uteslutning och partiet har gått så långt att de också stoppat manifestationer och förnekat folkyttringar.

Nu har Socialdemokraterna i Västernorrland också börjat att censurera debatten och dölja kritiska inlägg.

Socialdemokraternas Facebook sida har varit en av få kanaler som medborgare, medlemmar och väljare har haft till partiet. En kanal som partiet nu har börjat censurera genom att dölja kritiska kommentarer och åsikter.

Socialdemokratisk censur

Partiet har börjat att dölja och censurera kritiska kommentarer och åsikter.

De senaste inlägget på partiets Facebook sida är en ”intervju” med riksdagsledamoten och länsordförande Eva Sonidsson. I intervjun förnekar Eva Sonidsson att partiet har brutit mot något vallöfte och ironiskt nog också om hur paritet tänker ta dialogen och vara tydliga.

Ett första tecken på partiets intentioner är att partihögkvarteret nu aktivt censurerar negativa kommentarer på Facebook.

Använder man Facebooks mobilapp ser man tydligt att inlägget har 9 kommentarer – men att inga kommentarer syns. Det går helt enkelt inte att se vad andra har kommenterat.

img_3642

Facebook med datorn så ser det inte ut att inlägget har några som helst kommentarer.

ska%cc%88rmavbild-2016-09-19-kl-21-28-31

Men däremot om man är vän med personen som har skrivit kommentarerna kan man se vad som har skrivits.

ska%cc%88rmavbild-2016-09-19-kl-21-31-55

Partiet har enkelt använt sig av en tjänst som Facebook erbjuder som döljer kritiska kommentarer. De är synliga för den som har skrivit kommentarerna och dennes vänner på Facebook men inte för andra.

På ett inlägg har alltså 9 kommentarer censurerats och dolts. Av de inlägg som vi kan se innehåller inga hot eller på något sätt nedsättande kommentarer, utan enbart rimliga frågor och invändningar.

På så sätt försöker Socialdemokraterna i Västernorrland att styra debatten och hålla kritiken borta.

Detta är en tragisk utveckling för ett parti som en gång i tiden slogs för just demokrati och yttrandefrihet.

One thought on “Avslöjande: Socialdemokraterna censurerar kritiska röster

 1. Linda Åberg Luthman

  Det vi här ser är ett sjunkande skepp och dessutom en klar utveckling mot det som brukar kallas diktatur.
  Alltså, raka motsatsen till demokrati.

  Jag ser med sorg på ett parti som aktivt arbetar på sin egen undergång och till Alliansens marknadsliberala och i mitt tycke människofientliga politik finna ju inget alternativ att rösta på 2018.
  Jag kan bara hoppas att det tills valet 2018 finns något annat VETTIGT parti att rösta på förutom Vänsterpartiet. Jag är varken socialdemokrat eller vänsterpartist men har sett de partierna som en garant för en patientsäker vård med medmänsklighet och trygghet för sina politiska ögon.
  För mig är inte de borgerliga partierna ens i åtanke, speciellt som man tvingats bevittna deras framfart i såväl landstinget här och i rikspolitiken de senare åren. En politik som bevisligen gjort att människor farit illa, åtminstone de i de lägre inkomstklasserna, sjuka och arbetslösa, utförsäkrade.
  De sista kategorierna som tack vare Alliansen är satta på undantag.
  Om jag röstar på Vänsterpartiet hoppas jag att min röstsedel kommer gagna det Vänsterparti som vill att Ångermanland ska överleva det här haveriet.
  Och i ärlighetens namn ser jag ingen fördel i att Ångermanland har fortsatt samarbete om vården, infrastrukturen i länet med Medelpad.
  För mig är landstinget ett dött kapitel.
  Ett dött och mycket dyrt kapitel.

  Linda Åberg Luthman

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *