Landstinget hittar alternativa lösningar … i Sundsvall!

By | 20 maj, 2016

Det kan finnas hopp.

Idag meddelade landstinget Västernorrland att man drar tillbaka besparingen på 23 miljoner från primärvården. Det för att komma tillrätta med det ackumulerade underskottet på nästan 150 miljoner hos Hälsocentralerna (vårdcentraler). Dessa 23 miljoner skulle sparas genom att lägga ner vårdcentraler i Sundsvall eftersom det är där underskottet i primärvården är som störst.

Idag avslöjade Landstingsledningen att man tagit tillbaka förslaget och inte längre tänker avveckla några hälsocentraler i Sundsvall.

Istället ska primärvården nå en ekonomi i balans genom en satsning.

Nu utreds bland annat möjligheten att särskilt tillgodose multisjukas (äldres) och kronikers behov. Det genom att öppna en särskild mottagning i centrala Sundsvall för gruppen.

Detta enligt ett beslut i majoritetens ordförandegrupp, alltså den Socialdemokratiska landstingsledningen.

Nu gäller det bara att se om denna insikt om andra sätt att effektivisera verksamheten än avveckling av vård också sträcker sig till verksamheter som ligger utanför Sundsvall också.

One thought on “Landstinget hittar alternativa lösningar … i Sundsvall!

 1. Linda Åberg Luthman

  Pah!
  Det här stinker bypolitik. Något som Ångermanlänningar ideligen blir anklagade för att föra!

  ”Nu utreds bland annat möjligheten att särskilt tillgodose multisjukas (äldres) och kronikers behov. Det genom att öppna en särskild mottagning i centrala Sundsvall för gruppen.” – kan tänka mig att här glider medicinsk rehab i Härnösand in utan att folk kommer märka det. Och då när de ändå är igång så kan de komma på fler tokigheter som att varmbassängen i Härnösand ska hänga med på ett hörn där också. Utan att jag vill måla fan på väggen.Vår d för kroniker, ja, kronikerna från Ångermanland hamnar väl sist i kön kan jag tro.

  Ja, denna kosmetiska besparing talar sitt eget tydliga språk. Jag tycker vi kan förlägga själva landstinget i Sundsvall och sedan kan de behålla allt där. Sedan kan Ångermanland närma sig Umeå och bygga upp en ny frisk vårdapparat utan särintressen.
  Skrota landstinget, stjälp det i Sundsvall.

  Stor-Norrland som det strävas mot har inget behov av områden som uppför sig likt divor på scenen. Sundsvall och Medelpad lider av någon form av storhetsvansinne.

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *