FAKTA: Så här mycket har landstingsdirektören kostat (hittills)

By | 29 oktober, 2015

Nu börjar notan för den snart f.d. landstingsdirektören Anders L Johansson ta form. Under sina 5 år har direktören kostat landstinget över 18 miljoner kronor i lön, resor, fallskärm och övrigt.

Utöver detta hade direktören under de första 4 åren rätt att ha sidouppdrag och fakturera andra uppdragsgivare på 20 % av sin arbetstid.

Kostnaden för landstingsdirektören: 18,5 miljoner kronor (eller samma kostnad som ungefär 9 sjuksköterskor under 5 år).

Lön + socialavgifter under 5 år: 10,9 miljoner kronor
Fallskärm: 2,4 miljoner kronor
Flyg- och taxiresor: ca 1 miljon kronor
Upphandling av vännen Sandro Scocco som ”bollplank och stöd”: 4,2 miljoner kronor

Vi har inte försökt räkna på andra kostnader som direktören indirekt har dragit på landstinget. Vi har inte heller tagit med de intäkter som direktören kan ha dragit in till landstinget, ni som kan mer än oss får gärna bidra med mer information.

One thought on “FAKTA: Så här mycket har landstingsdirektören kostat (hittills)

  1. Karl-Einar Borg

    Är det inte på tiden att man börjar tänka om vid anställning av höga chefer?
    Nu resonerar man så att vi måste ge vederbörande jättefina villkor för att få den bästa/bäste. Varför inte skriva in i anställningsvillkoren, att om vederbörande missköter sin uppgift och får sparken eller slutar på egen begäran, så utgår ingen fallskärm. Jag tror nämligen att det är en MYT att man måste locka med jättefina villkor för att få en bra hög chef.
    Det har ju visat sig gång på gång. Ett av villkoren borde väl vara att vederbörande bosätter sig där han/hon arbetar. Kanske kan man internrekrytera i stället. Då kan ju vederbörande återgå till tidigare tjänst om han/hon inte klarar av jobbet och behöver då ingen fallskärm.

    Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *