MYT: Förlossningen på Sollefteå BB är inte säker

By | 15 september, 2015

Det är en myt (eller för den som vill lögn) som återupprepas med jämna mellanrum.

Det hävdas bland annat att Sollefteå BB inte klarar av att genomföra akuta kejsarsnitt. Detta ska ha framförts av bland annat Kenneth Challis (v) politiker i Hälso- och sjukvårdsnämnden ha sagt att barn ”dör på BB i Sollefteå, på grund av att man inte lyckats får narkosläkare och gynekolog att lägga snitt i tid”.

Detta stämmer inte. I Sollefteå klarar man en akut kejsarsnitt på maximalt 15 minuter. Det finns inte heller några Lex Mariah anmälningar på att man inte skulle kunna klara av kraven.

Tvärtom har Sollefteå BB under många år tillhört ett av landets bästa BB-avdelningar med väldigt låga siffror för kejsarsnitt.

One thought on “MYT: Förlossningen på Sollefteå BB är inte säker

  1. Carola Thorell

    Tycker sundsvalls BB Ska tänka till. Hämtade ut min dotter där för ca ett år sedan som legat med värkarbete så länge så hon fick hjärtsvikt förstorat hjärta och vatten i lungorna plus buken full i vätska pga av ett akut snitt. Fast hon bönade och bad ignorerade de henne och skrev ut henne. Det blev en hemresa till sollefteå i rasande fart till akuten i sollefteå. Där blev hon inlagd omgående med fulla insatser av olika behörig personal. Händelsen är anmäld och är under utredning

    Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *